Familiefoto`s

Boerderij de Kemper is de plek waar mijn ouders en voorouders vanaf het midden van de 17e eeuw tot 1973 hebben gewoond. Huidig adres Klumpersweg 2 gemeente Berkelland. De plek waar dit huis staat werd in de 17e eeuw al eigendom van de familie Bleumink. In een van de oudste documenten uit de geschiedenis van de Heerlijkheid Borculo de goederenlijst van Graaf Heinrich van Dahl ( heer van Diepenheim ) uit 1188 staat een erve Blominc vermeld als goed in de plaats Geesteren bij Borculo. In de belastingregisters van de Heerlijkheid wordt in Beltrum voor het eerst een Ghert Blomink genoemd rond 1553. Het lijkt er op dat deze Ghert tussen 1529 en 1553 in Beltrum is gekomen omdat in het register van 1529 nog geen Blomink wordt vermeld en in 1553 wel. In een belastingregister van 1570-1571 uit Beltrum wordt er 1 Bloeminck vermeld. En in 1593 worden er dan 3 Bloemink`s vermeld namelijk Johan, Reiner en Gerrit. Gezien de voornamen van deze is de conclusie snel getrokken. In  de genealogie van de familie worden deze namen steeds weer gebruikt. De buurt waar deze familie woonde wijkt in de verschillende registers niet af, ze waren buren van Lemmeness, Elferinck, Egginck, Abbink en Gebbink. Op een kadasterkaart van 1823 staat deze boerderij nog duidelijk aangegeven in de buurt van de Abbinksweg bij het huidige dorp Beltrum in de gemeente Berkelland.
Op Boerderij de Kemper met van L. naar R. opa Jans Bleumink, Moeder Maria Bleumink Klein Gunnewiek, Lina Bleumink, Anna Bleumink, onderduiker Jan Langerak, Hendrik Bleumink, Toon Bleumink en vader Johan Bleumink.
Mijn Opa en Oma Johannes Albertus Bleumink en Anna Frederica Boekelder

Foto 1944; Voor de boerderij de Kemper met van L. naar R. Mijn moeder Maria Klein Gunnewiek, vader Johan Bleumink, onderduiker Jan Langerak, oom Toon Bleumink, Opa Johannes Albertus Bleumink, tante Lina Bleumink, vriend van de familie Theo Walterbos en oom Hendrik Bleumink

Van L. naar R. boven, Jan Bleumink, Theo Walterbos, Toon Bleumink, Frans Walterbos en onder Hendrik Bleumink, Domien van Everdingen en Jan Langerak beide laatstgenoemde zijn onderduikers op huize de Kemper, 1944. Domien uit Doesburg kwam in augustus op huize de Kemper en trof daar heel onverwacht een oude klasgenoot Jan Langerak uit Doetinchem aan, die al langer bij de familie Bleumink was ondergedoken. Domien werd na een korte periode overgebracht naar Walterbos op huize Hellebarg. Van zijn belevenissen is een verslag geschreven en later is door zijn dochter hiervan een gedeelte openbaar gemaakt.

Mobilisatie grenswacht Eibergen 1914-1918 met op de onderste rij 2e van rechts mijn opa Johannes Albertus Bleumink van de Kemper.
Anna Frederica Bleumink Boekelder geb;  18-01-1884 te Zieuwent
Anna Frederica Bleumink Boekelder op boerderij de Kemper in voor Beltrum echtgenoot van Johannes Albertus Bleumink
Ter viering van de opkomende bevrijding vanuit Normandië een verkleedpartij achter ons huis. Met van L. naar R. Tone Minckhorst Beneman, onderduiker Jan Langerak, Hendrik Bleumink, Lina Bleumink, Domien van Everdingen, Frans Walterbos, mijn ouders Johan Bleumink en Maria Klein Gunnewiek en als laatste Theo Walterbos net als Frans vrienden en buurjongens van de familie. Op het bordje staat Nederland herrijst, Beltrum 15 oct. 1944. JB.  Initialen voor Johan Bleumink.
Foto 1943 ; Samenwerking om de oogst binnen te halen tijdens de 2e wereldoorlog. Boven van L. naar R. Johan Bleumink, Jan Luttikholt, Theo Koster,  Hendrik Bleumink, Grada Arink,  Onder; Anna Bleumink, Anna Jansen, Toon Klein Gunnewiek, Marie Luttikholt, Theo Walterbos en Marie Zeman.

Oude foto van boerderij Nijhof in de buurt van Beltrum met foto van bewoners familie Bleumink uit begin  20e eeuw, hier onder.

Huis aan de Rentenierstraat in Lichtenvoorde bewoond vanaf 1893 door Leerlooier Johannes Bernardus Bluiminck en vrouw Willemina Wekking en later door hun zoon Kleermaker Johannes Hermanus Maria Bluemink en vrouw Aleida Maria Waalder. Je ziet hier dat de zoon zijn naam heeft verandert naar Bluemink, bewust of onbewust wie zal het zeggen. Dit is geen bijzonderheid, in het verleden gebeurde dit regelmatig.

Boerderij Abbink werd bewoond vanaf 1860 door Gerardus Johannes Bleumink met vrouw Anna Maria Bonenkamp en vervolgens door zoon Johannes Bernardus Bleumink  met vrouw Hendrika Johanna Knippers en natuurlijk al hun kinderen, tot ver in de 20e eeuw.

Huize Olde Pelle; Vanaf 1850 bewoond door Hermanus Bleumink met 1e vrouw Johanna Stoverink, 2e vrouw Gerarda Heuitinck, 3e vrouw Hendrica Oostendorp en hun 7 kinderen. Opgevolgd in 1887 door hun zoon Johannes Hendrikus Bleumink en vrouw Maria Helmers en hun 13 kinderen. Vervolgens vanaf 1925 door zoon Hendrikus Hermanus Bleumink met vrouw Aleida Hendrika Harbers en hun 7 kinderen.

De boerderij Donderwinkel aan de Mölleweg te voor-Beltrum bewoond vanaf 1931 door Johannes Antonius Bluemink en Maria Berendina te Brake opgevolgd in 1964 door zoon Jan Bluemink en vrouw Marietje te Focht en in 1992 door hun zoon André  Bluemink en vrouw Lidia te Boome en kinderen.

Foto van Johannes Antonius Bluemink en Maria Berendina te Brake  alias ( Tone en Marie Donderwinkel )

Het huis Menckhorst aan de Horsterweg in de buurtschap Avest bij Beltrum werd lange tijd bewoond door de familie Bleumink. Vanaf 1767 door Hendrikus Bleumink en vrouw Henderske Gunnewijk en hun zoon Sweer Bleumink met zijn vrouw Alberdina de Vogt tot ver in de 19e eeuw.

Het gezin van Johannes Gerardus Bluemink en Gerarda Stammers met de kinderen Maria, Gerardus, Johannes Hendrikus en Johannes Antonius, zij woonden in de omgeving van Groenlo.

Reisje naar de kolenmijnen en Maastricht airport in Limburg.
Lijst van personen uit de omgeving Beltrum op deze foto .
1-Dorus Vruchtman, 2-Hendrik Wolterink, 3-Toon Wolterink (Schutte), 4-Bernard Reinders (Vos), 5-Bernard Bleumink (Pelle), 6-Jan te Brake ( Panneman ), 7-?, 8-Toon Berkemijer (Panneman), 9-?, 10-Hendrik te Brake (Brinkman), 11-Willem Stroet, 12-Johan Bleumink (Kemper), 13-Theo Kl. Falckenborg, 14-?, 15-Toon Schootman, 16-Bernard Bleumink (Pelle op Abbink), 17-Toon Bleumink (Pelle), 18-?, 19-?, 20-?, 21-Gradus Bleumink (Pelle), 22-Hendrik Bleumink (Pelle), 23-Bernhard Geurtsen, 24-?. Foto gemaakt omstreeks 1938
Mijn ouders met de buren; Anna en Jan Meijer (Klumper), Johan en Marie Bleumink (Kemper), Frans en Trees Borgijink (Heerdink), Jan en Marie Luttikholt (Frankbaas) en Jan en Dinie Pasman (Roosink)
Overstroming aan de Slinge in de buurt van Ernst Brug aan de Ruurloseweg tussen Groenlo en Ruurlo v.l.n.r. Jan Luttikholt ( Hemsing) en Johan en Hendrik Bleumink v.d. Kemper als personeel van het Waterschap van de Berkel. Foto 1963
De familie Hoitink wonende op boerderij de Fluiter aan de Mölleweg, een van onze buren. Waarvan dochter Anna Maria trouwt met Antonius Henricus Bleumink van de Molenaarsfamilie met bijnaam de Pelle uit Beltrum

Maria Bleumink – Klein Gunnewiek Geb; 30-10-1912 te voor Beltrum bijnaam Marie Schurink trouwde met Johan Bleumink op 09-05-1944 en gingen wonen op boerderij de Kemper, Klumpersweg 2 te Voor Beltrum.

De familie Boekelder voor het huis aan de Boekelderweg in Zieuwent met Jans Bleumink en vrouw Frederika Boekelder (als 4e stel vanaf rechts) die op boerderij de Kemper zijn gaan wonen in voor Beltrum
error: © Frans Bleumink